Run Forrest, run!

Av en ren slump dyker jag in i en av köpgatans boutiquer med min middagssallad från Hemköp. Jag har egentligen lite bråttom -maken väntar och jag är hungrig men jag har sett en magisk hatt på facebook och ville bara prova.

hattHattmakerskan och jag har stött på varann lite här och var men aldrig riktigt samtalat. Det gjorde vi idag, och det blev ett av de där härligt nådefullla mötena som livet ibland överraskar en med. <3

Glad och lätt gick jag med make och hund ner till bryggan vid Stumholmskanalen och åt salladerna. Jag funderar lite försiktigt på att bara vara ledig ikväll, inte fnatta iväg med kameran. Kanske nöja mig med en halvdassig mobilbild bara för att ha fullgjort intentionen att fota varje dag i ett år.

Så börjar spänstiga människor skutta runt oss med små siffror på bröstet. Det visar sig vara en löpartävling på gång! Äntligen lite actionfyllda motivmöjligheter i denna loja sommarvärme. Jag sticker upp och hämtar kameran. Smygfotar innan start och ställer mig mitt i den enorma klungan av…15 personer när arrangören i vita Skodan skriker klara-färdiga- GÅ!

Jag hade inte räknat med att de skulle springa så snabbt att mina kamerainställningar blev för fjuttiga så någon riktig höjdarbild kan jag inte skryta med. Jag hade visserligen placerat mig så gänget skulle lysas upp av solljuset, men det räckte inte. Jag skulle ha siktat på *en* löpare och fått henom skarp och de andra i rörelse…hade visst glömt den lektionen. Men, men c’est la vie 🙂

 

Lämna ett svar