Raw-misstaget

Jag började kolla den gamla bildbehandlingskursen häromdan. Läraren där är besatt av raw-formatet, en inställning man väljer för att kameran inte ska göra en första ”gratis” bildbehandling åt en, utan bilden är rå – direkt från IRL. Jag tyckte att Lightroom var lite konstigt igår men eftersom ljuset var bättre än i kväll så blev bilderna hyfsat bra ändå, efter lite mer spakdragande än vanligt.

Men idag var det mulnare så plötsligt blev det mycket jobbigare att bildbehandla; särskilt som jag borde ha Photoshop i det här läget av inlärning/ komma-ihåg-vad-jag-nog-ändå- lärde-mig.
Får nog a) se fler lektioner b) ställa tillbaks kameran 🙂

Imorgon tror jag att den sk. Skärgårdsfesten börjar. Nya skyltar och scenbygge på Holmen. Jag satt på inloppssidan länge och väntade på att Kustbevakningens skrytskepp Amfritrite skulle segla förbi men hon låg orörlig vid Kungsholms fort märkte jag efter en kvarts väntan. Det gjorde inte så mycket. Jag har börjat vänja mig vid värmen trots att den nu är fuktig. Augusti är min favoritmånad så nu blir det bara bättre 🙂

 

Lämna ett svar