Nattfärjan

Jag lessnar på det tjatiga Morden i Midsommer och sticker ut i kvällningen. Det blåser på skönt och friskt. Hunden Astrid är som vanligt med men idag i för kort koppel. Det är ett sjå att hålla ordning på kamera, stativ och hund. Särskilt när hund bajsar och jag får lägga ifrån mig allt för att knyta av en bajspåse och, ja plocka bajset, bära bajset och allt annat + hund som fått spår av kaninerna som troligen underminerat hela ön. Men skam den som ger sig.

Upp på Kungshall som har en magisk utsikt över Karlskronas inlopp. Mörkret lägger sig och, hipp hurra där kommer Aspö-färjan som skjuten ur en kanon. Jag vet ärligt talat inte alls vad jag håller på med men försöker olika inställningar både på kameran och stativet som fasen är lika svårmanövrerat som tekniken.  Igår var jag faktiskt och letade på biblan efter en bok som jag vet är superbra om man vill lära sig nattfota, läste den för några år sen men kan bara inte hitta den.  Tänker att jaja, det får ta den tid det tar.

Nåväl, det blev ett lugnare skott av en gränd med utsikt mot Verkö och ABB på andra sidan. Gillade färgerna som blev svenska flaggan och beskar den nästan kvadratisk för att på nåt sätt få mer djup. Vet inte om det lyckades.

Edit: Ja nu hittade jag boken! Kreativ Exponering av Bryan Peterson.
kreativ-fotografering-med-ratt-exponering

 

Lämna ett svar